Fossildriven eller Eldriven

Ladda bilen med NewCharge
Fossildriven VS Eldriven

Fossildriven eller eldriven bil.

Klimatfrågan är en av frågorna som är svår att undvika idag. Hur ser det egentligen ut, är elbil bättre än fossilbil?  

En miljöneutral bil, är något vi inte kommer att uppleva. Tillverkning av bilar kommer påverka miljön på ett eller annat sätt, buller, Underhåll av vägar, nya vägar, hälsofarliga partiklar från däck och vägbanor med mera. 

Det som det talas mest om är de uppenbara problemen med klimat- och hälsofarliga utsläpp från förbränningsmotorer. En tredjedel av Sverige utsläpp är från vägtransporter (Arbetsmaskiner räknas inte in i den statistiken).

Elproduktionen ser olika ut i hela världen och olika typer av elproduktion påverkar miljön på olika sätt. I Sverige har vi ovanligt låga utsläpp och därför ger det elbilen bättre förutsättningar än t.ex för landet Polen, som har höga utsläpp för sin elproduktion. Studier visar att länder med högre utsläpp vid elproduktion ändå minskar utsläppen vid eldrift jämfört med fossildrift.

Oavsett vart elen kommer ifrån är elmotorn mer effektiv än en förbränningsmotor och kräver därför mindre energi.

Ladda bilen med NewCharge och se till att koppla på NewCharge smarta lösningar för debitering.

Läs mer här: https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/vanliga-fragor-om-bilar-klimat-och-miljo/
https://www.transportenvironment.org/challenges/cars/

 

//NewCharge

Search
Kategorier

Dela

Mer Att Utforska

Kontakt
Infonewcharge.se eller Ring 0733324439
Previous slide
Next slide