Elbilsladdning brf

Föreläsning om elbilsladdning och debitering

Betallösning elbil

Elbilsladdning BRF

Tillsammans med vår samarbetspartner Länsförsäkringar fastighetsförmedling, besökte vi Karlshamn. Vi hade med oss Sunroof som diskuterade solcellslösningar och värdet av att investera i deras lösningar.

Tillsammans hade vi och de 14 bostadsrättsföreningarna som hade tagit sig tiden att komma en väldigt trevlig kväll. Vi fick inblick i de nya lagarna som har börjat gälla för brf:er, solceller och inte minst elbilsladdning och debitering.

För oss på NewCharge är det viktigt att man förstår hur utbudet av elbilsladdare ökar i takt med att allt fler väljer eldrivna bilar. Att förståelsen om att man inte behöver AC-laddare för att klara av den vardagliga körningen, till jobbet, lämna och hämta barn osv.

Att investera i elbilsladdare ger också möjligheten för anläggningsägaren att få en helt ny inkomstkälla och med dagens bidrag på 50%, finns möjligheten att bara under något år få tillbaka investeringen.

När det kommer till debitering är det viktiga att det ska vara enkelt att debitera laddningen och att starta och stoppa. Att det inte ska behövas en APP för besökare, var och en betalar för sin laddning och om man vill ska det vara smidigt att ha en förhöjd månadsavgift.

Kan var och en köpa sin egen elbilsladdare och få grön teknik?

  • Ja och nej, för att avdraget ska vara giltigt måste parkeringen tillhöra lägenhetsägaren och vid försäljning ska även parkeringen ingå i lägenheten,

Måste vi söka tillstånd från räddningstjänsten vid installation av elbilsladdare i garage?

  • Inte för att installera, men det kan vara bra att ha gjort en kontroll av räddningstjänsten i garaget, för att se att det finns bra med ventilation osv. då gaser och rök från batterier är skadliga. Att ladda från en godkänd laddbox som är rätt installerad och kontrollerad förhindrar dock risken att just laddningen kommer vara orsak till brand. Det är inte att rekommenderat att ladda från ett ”vanligt uttag” eller ifrån en motorvärmare då dessa inte är tillverkade för att klara en hög belastning under en längre tid.

Om vi enbart vill ha en eller två boxar installerade i första läget kan ha någon form av kösystem?

  • Absolut genom NewCharge Cloud kan vi enkelt lägga till ett bokningssystem

Vill ni också att vi kommer och har en föreläsning för er? Eller är ni intresserade av att koppla upp NewCharge Cloud på ert befintliga system?

Ni kanske har egna frågor, tveka inta att höra av er till oss!

Skicka en intresseanmälan/mail till oss så hjälper vi er med allt inom elbilsladdning till er brf eller ditt företag.

 

Search
Kategorier

Dela

Mer Att Utforska

Kontakt
Infonewcharge.se eller Ring 0733324439
Previous slide
Next slide