Laddbox

Laddbox för dig

NewCharge din helhetsleverantör för elbilsladdning
Vill du veta mer om NewCharge och vilka tjänster vi kan erbjuda dig? Kontakta oss genom "intresseanmälan" eller fyller du i formuläret längs ner på sidan. NewCharge - Vi finns här för dig
NewCharge - Enkel laddning för Morgondagens Utmaningar
Vi hjälper dig med allt från val av laddpunkter till vilken betaltjänst som passar dig. Vi har lösningar för ditt hem, din brf och ditt företag
Previous slide
Next slide

Laddbox

Lastbalansering

Charge Amps Aura

Charge Amps Halo

Charge Amps Dawn

Zaptec PRO

Zaptec GO

Charge Amps Aura, som kan ladda två fordon samtidigt upp till 22 kW per uttag, är resultatet av svensk industridesign när den är som bäst. Lika effektiv som elegant. Vår populäraste laddbox.

Med marknadens högsta IP-klass, en noggrant designad och kompakt form samt ett extra schukouttag* kombineras enkelhet och prestanda i Charge Amps Halo för en optimal laddningsupplevelse.

.

Med en laddningskapacitet på 22 kW, vacker produktdesign och den senaste tekniken, förkroppsligar Charge Amps Dawn enkel laddning när den är som bäst.

Zaptec Pro är en kraftfull laddningsstation för elbilar som tar laddning till nästa nivå. Oavsett om du är hemma eller på jobbet, ger Zaptec Pro enkel och effektiv laddning för din elbil. Upplev framtidens laddning med Zaptec Pro.

Zaptec GO är marknadens minsta 22kW laddare och perfekt för hemmet eller landet. Liten, kraftfull och stilren. 

Wallbox Commander 2

Wallbox Copper SB

Wallbox Pulsar
Plus

Wallbox Pulsar Max

Wallbox Supernova

Wallbox Commander 2 erbjuder den enklaste och kortaste vägen för smart laddning av elfordon i företag eller bostadsrättsföreningar till bästa möjliga pris.

 

Wallbox Copper SB är utformad till att ge mångsidighet, tillförlitlighet och elegans. Rekommenderas för företag, bostadsrättsföreningar och offentliga verksamheter.

 

Wallbox Pulsar Plus Smart elbilsladdare 5m Type 2 – en kombination av kompakt storlek och kraftfulla funktioner i pulsar plus gör den till ett idealiskt val för ditt hem. Pulsar plus levereras med en integrerad kabel och passar för elbilar med laddkontakt av typ 2.

 

Pulsar Max är den smarta hemmaladdaren som är speciellt utformad för att spara tid, pengar och energi för dagliga elbilsförare. Pulsar Max möjliggöra högsta laddningshastigheter samtidigt som den minimerar den dagliga energianvändning.

Supernova – Wallboxs senaste tillskott till familjen av intelligent laddning. Ladda din elbil snabbt och enkelt med den inbyggda DC-laddningen och ha full kontroll med NewCharge Cloud

go_e

Defa Power

CTEK CHARGESTORM 2

Läs mer

Eldon Station Smart

Läs mer

Eldon Station43​

Eldon PWR 25

Eldon PWR 50

Eldon PWR 100

Eldon PWR 160

KemPower

PWR.25 är designad för att ge snabbladdning till mindre platser som inte har tillgång till stor kraftfull elinfrastruktur (köpcentrum, bilhandlare, små privata parkeringar etc.) för att förbättra laddningshastigheten av elfordon på dessa platser utan stora investeringar. Laddar 15 mil i timmen

 

Konstruerad för att installeras i både offentliga miljöer som stadsmiljöer, köpcenter, flygplatser, rastplatser och privata miljöer som företag och taxicentraler där fordon måste vara redo att fortsätta sin resa på mindre än en halvtimme.

 

Konstruerad för att installeras i både offentliga miljöer som stadsmiljöer, köpcenter, flygplatser, rastplatser och privata miljöer som företag och taxicentraler där fordon måste vara redo att fortsätta sin resa på mindre än en halvtimme.

 

Kraftfulla PWR löser problemet som laddningspunkternas ägare och operatörer ofta identifierar – lång laddtid. Serien baserar sin funktion på toppmodern modulär kraftteknik. Den externa designen är sofistikerad, smal och robust. Detta gör den idealisk för alla typer av platser. Minsta rekommenderad avsäkring 280A

Kontakta oss för mer information

Kablar

Läs mer

Lastbalansering

Läs mer

Tillbehör

Läs mer

Kabelhängare

Läs mer

Cloud

Laddbox

Laddboxar spelar en nyckelroll i den växande elbilsmarknaden. Deras tillförlitlighet och mångsidighet är avgörande för att underlätta en smidig övergång till elektriska fordon. Effektiva laddpunkter är grunden för att användare ska kunna ladda sina fordon snabbt och tillförlitligt, vilket ökar incitamenten att anamma elbilar.

Investeringar i laddboxar är en viktig del av att skapa en infrastruktur som stödjer hållbar transport. Genom att öka tillgängligheten för laddpunkter kan samhällen erbjuda förbättrade förutsättningar för elbilsägare och uppmuntra fler att välja miljövänliga alternativ. Dessutom kan företag dra nytta av att erbjuda laddningsmöjligheter till sina anställda och kunder, vilket främjar en grönare arbetsplats och affärsmiljö.

Etablering och underhåll av en laddbox kräver en genomtänkt strategi. Genom att erbjuda laddpunkter med olika effektivitetsnivåer kan man möta varierande behov och öka tillgängligheten för elbilsförare.

Investeringen i laddbox är en investering i både ett förbättrat fordonssystem och en mer hållbar framtid. Genom att skapa tillgänglighet och bekvämlighet för elbilsägare kan vi driva framtidens transporter mot en grönare riktning och skapa en mer hållbar värld för kommande generationer.

NewCharge återbetalnings modell

 

 

Snittbilisten i Sverige kör ca. 1 250 mil/år

Snittförbrukningen är ca. 1,75 kWh/mil

Av laddningen görs ca. 80–90% i hemmet eller på jobbet

Snittladdning i hemmet är då 1860 kWh/år

Medelpris för laddning är 1,5–2,5kr/kWh

Intäkt per uttag blir då 2790-4650kr/år

Missa inte att möjligheten att använda bidraget innan subventionen försvinner!

Vanliga frågor
Laddbox

Vi på NewCharge har valt att visa alla våra priser innan bidrag. 

Upptäck vår kompakta laddbox som är perfekt för hemmabruk. Den erbjuder enkel installation och snabb laddning för din elbil. Med pålitlig prestanda och smidig design gör den laddningen bekväm och effektiv.

Vår smarta laddbox tar laddningen till nästa nivå med inbyggda WiFi-funktioner. Få fullständig kontroll över din laddning genom en användarvänlig app. Planera och övervaka laddningen direkt från din smartphone, vilket ger dig flexibilitet och bekvämlighet.

För företag och kommersiella platser erbjuder vår högkapacitets laddbox snabb och pålitlig laddning. Med flera laddpunkter och möjlighet att anpassa efter ditt företags behov är den idealisk för att stödja en växande elbilsflotta.

Utforska vår utomhusladdbox, konstruerad för att klara alla väderförhållanden. Den tåliga designen skyddar mot regn, snö och extrema temperaturer. Perfekt för bostadsområden, parkeringsplatser och offentliga platser där tillförlitlig laddning är avgörande.

När du utforskar laddkablar för elbilsladdning stöter du på olika ampere (A) värden, vanligtvis 16A och 32A. Dessa representerar laddströmmen och har en påtaglig inverkan på laddhastighet och användarupplevelse.

16A Laddkabel:
Laddkablar med 16A kapacitet är vanliga och användbara för de flesta hemladdningsbehov. Denna typ av kabel är utmärkt för standarduttag och ger en pålitlig laddning för daglig användning. Det motsvarar cirka 11 kW laddeffekt  och passar väl för mindre elbilar och hybridfordon.

32A Laddkabel:
Laddkablar med 32A kapacitet erbjuder en snabbare laddning jämfört med 16A. Dessa kablar är särskilt lämpliga för laddning på offentliga platser och där snabba laddtider är viktiga. Det motsvarar cirka 22 kW laddeffekt och passar väl för elbilar med större batterikapacitet, vilket ger en effektiv laddupplevelse.

Vad ska du välja?
Ditt val mellan 16A och 32A beror på dina specifika behov och den elbil du äger. För daglig laddning hemma kan en 16A laddkabel vara tillräcklig. Om du vill dra nytta av snabbare laddning och har en elbil med större batterikapacitet kan en 32A laddkabel vara ett optimalt val.

Oavsett vilken typ av laddkabel du väljer är det viktigt att kontrollera bilens specifikationer och laddningskapacitet för att säkerställa en säker och effektiv laddningsupplevelse.

Hur kan jag enkelt ta betalt av mina grannar och besökare. Med vår tjänst, som just nu bjuder vi dig som privatperson på månadsavgift, 29kr per månad. (12,5% itransaktionsavgift tillkommer)

Låt din privata laddbox bli en ny inkomstkälla.

En laddbox är en anpassad enhet som används för att ladda elbilar och plug-in hybrider på ett snabbt, säkert och effektivt sätt. Det finns flera skillnader mellan att ladda med laddbox och från ett vanligt uttag i väggen

 1. Laddhastighet: En laddbox kan ladda din elbil snabbare än ett vanligt eluttag, vilket minskar laddningstiden betydligt. En laddbox ger vanligtvis högre laddhastighet än ett vanligt uttag eftersom den är utformad för att leverera en högre strömstyrka. Ett vanlig hushållsuttag kan i normala fall ladda mellan 1,4-2,3 kW medan en laddbox kan leverera laddning mellan 3,7-22 kW.
 2. Säkerhet: En laddbox har inbyggda säkerhetsfunktioner för att skydda både dig och din bil mot elektriska risker. Detta inkluderar jordfelsbrytare, överspänningsskydd och strömavbrottsskydd, vilket minskar risken för skador på din bil och din fastighet. Ett vanligt uttag är inte utformat för att hantera höga strömnivåer under en längre tid och kan därför bli överbelastat eller orsaka brand om det används felaktigt.
 3. Bekvämlighet: En laddbox är ofta mer bekväm att använda och har fler funktioner än ditt eluttag.
 4. Laddningskontroll: En laddbox ger dig möjligheten att ha mer kontroll över laddningen av din elbil. Det kan till exempel vara möjligt att ställa in laddningshastighet, tid och andra parametrar, samt övervaka laddningsstatusen och förbrukningen.

Sammanfattningsvis kan en laddbox erbjuda snabbare, bekvämare och framförallt en säkrare laddning av din elbil, plug-in hybrid och fastighet.

Dessutom avråder Elsäkerhetsverket från att ladda din elbil ifrån ditt vanliga utttag.

Vi har laddboxar med både en och två uttag. Vi rekommenderar laddboxar med två uttag om du har två eller fler fordon, då styrs all elbilsladdning i hushållet av en och samma laddare. Och istället för att installera två laddboxar behöver vi bara dra fram kabel och installera en box.

Självklart är detta efter behov laddar du din elbil ett par gånge i veckan och planerar bra så räcker det gott och väl med en laddpunkt.

Kostnaden för att ladda en elbil hemma varierar beroende på flera faktorer, inklusive elpriset, laddningshastighet, fordonets batterikapacitet och hur ofta du laddar din elbil. Här är några allmänna riktlinjer för att beräkna kostnaden.

 1. Elpris: Det beräknade elpriset per kilowattimme (kWh) kan variera beroende på din region och leverantör. Det är bäst att kontakta din elleverantör för att få information om de aktuella el-priserna.
 2. Batterikapacitet: Din elbils batterikapacitet bestämmer hur mycket energi som behövs för att ladda din bil. Ju större batteri, desto mer energi behövs för att ladda.
 3. Frekvensen av laddning: Ju oftare du laddar din bil, desto mer pengar kommer du att spendera på laddning per månad.

Generellt sett kan kostnaden för att ladda en elbil hemma variera från några ören till flera kronor per kWh beroende på de faktorer som nämns ovan. Som exempel kan en elbil som ska laddas med 20 kWh om elpriset är 1,50 kr per kWh, kommer det att kosta 30 kr att ladda bilen hemma.

Ta upp det med din förening eller din arbetsplats för att sätta igång med att installera laddboxar. Det är en god investering för framtiden och som BRF kan man dessutom söka bidrag hos Naturvårdsverket för att installera laddboxar.

Kontakta oss genom vår intresseanmälan eller boka in ett första möte med oss.

 1. Planera din resa och dina laddstopp. Passa på att äta eller ta en promenad under tiden bilen laddar. Ibland kan det vara skönt med ett stopp på långresan.
 2. Maximera räckvidden – håll en jämn körhastighet.
 3. Kolla om det finns laddpunkter ditt ni ska. Glöm inte att ta med laddkabel (TYP2). Alltid bra att ha en i bilen.
 4. Ladda ner Monta, där kan ni även lägga in er laddbox som ni har hemma och börja ta betalt av grannar och besökare.

Laddningstiden för en elbil varierar beroende på flera faktorer, inklusive fordonets batterikapacitet, laddningshastighet och vilken typ av laddare du använder. Här är några allmänna riktlinjer för laddningstider för olika laddningsalternativ:

 1. Hemmaladdare:. En vanlig hemmaladdare laddar din elbil på mellan 3-8 timmar. Beroende på Hastighet i laddaren och bilens batterikapacitet.
 2. Snabbladdare: Snabbladdare är utformade för att ladda en elbil på kort tid. Beroende på bilens batterikapacitet och laddningsteknik kan du snabbladda en bil upp till 80% på 20-40 minuter. Det är dock viktigt att notera att frekvent snabbladdning kan påverka batteriets livslängd negativt.

Sammanfattningsvis kan laddningstiden för en elbil variera beroende på flera faktorer. Vi rekommendera att ladda bilen över natten, när priset är som billigast.

Easee Charge

Easee Charge passar till alla elbilar och laddhybrider oavsett typ av uttag och är utvecklad i Norge för elbilsladdning i nordiskt klimat.

Easee Home

Easee Home passar till alla elbilar och laddhybrider oavsett typ av uttag och är utvecklad i Norge för elbilsladdning i nordiskt klimat.

Ny laddbox kommer snart

Ny laddbox kommer snart

Charge Amps Aura

Charge Amps Halo

Charge Amps Dawn

Zaptec Pro

Zaptec Go

Wallbox Commander 2

Wallbox Copper SB

Wallbox Pulsar Plus

Wallbox Pulsar Max

Wallbox Supernova